Heim
 

Alle kender Trolde-Peter

Det var ved årtusindeskiftet, at Trolde-Peter kom ned fra de færøske fjelde. Og fra dag ét, har han betaget alle børnehjerter.

Trolden med det ildrøde hår og de ni hoveder elsker at synge, og sammen med den ustyrlige Trolde-bedstemor, som kan spille på næsten alle instrumenter, har de to optrådt og underholdt vidt omkring, til stor fornøjelse for børn og barnlige sjæle.

Alle på Færøerne kender tv-figurerne Trolde-Peter og hans bedstemor. Det er måske ikke så mærkeligt, da troldene siden år 2000 har sunget til utallige koncerter og lavet sjov med børnene. Desuden har de indspillet i alt fem film og udgivet tre cd’er. De fleste børn har en fin forståelse for, at det ikke er levende trolde, men at det er voksne mennesker, som gemmer sig bag maskerne. De kan måske virke en anelse skræmmende på mindre børn. Men flere generationer af færøske vuggestuebørn har brugt utallige timer på at se Trolde-Peter på tv. Temaet i filmene er, at Trolde-Peter og Trolde-bedstemor prøver på at leve et nogenlunde normalt liv i samfundet, men de har svært ved at forstå normerne og skelne mellem, hvad der er rigtigt og forkert. Især er det den friske og gemytlige bedstemor, som kommer på kant med loven. Troldene har derfor gang på gang politiet i hælene. Men uanset hvad Trolde-Peter og Trolde-bedstemor rodes ud i, så har de børnenes forståelse og sympati og opleves kun som venlige trolde.

Det er ikke så underligt, at alle børn elsker Trolde-Peter og hans bedstemor - de er hverken uhyggelige eller farlige. Troldene har et godt børnetække, og de repræsenterer de fleste egenskaber, som børn kender hos sig selv. Trolde-Peter kan være både modløs og bange, men i næste øjeblik er han meget begejstret, danser og er glad. Bedstemor er derimod ikke bange for noget. Hun er modig - og stædig som et æsel. Hun kan køre store lastbiler, sejle store skibe og styre både helikoptere og flyvere. Trolde-Peter har gået meget lidt i skole og kan kun læse og regne til husbehov, mens Bedstemor, som synes hun ved alting, hverken kan læse eller regne.
 
Der er lys i alle børneøjne, når troldene træder ind på scenen. Og efter en temmelig vild og festlig koncert, er intet så spændende, som at få lov til at hilse, på en rar Trolde-Peter og den dejlige og børnevenlige Trolde-bedstemor.

Dette umage og betagende par har optrådt, danset og sunget for næsten alle børn på Færøerne, men de har også besøgt Danmark, Island og Grønland, hvor de har fået en hjertelig modtagelse.

Vi kan forvente alt muligt, når Trolde-Peter og hans bedstemor er involveret, men det er alligevel godt at vide, at alting som regel ender godt.

MBM - Raska Eik Banki - Bassi Profilar Uppskriftir Gestabók Myndasavn Tekningar Samskifti Vinir Shop